oesterhurup logo s
Nye Shelter FDF Oster Hurup Det Gode Liv 1

FDF-hygge på ny shelterplads

I juni i fjor hærgede en brand den meget benyttede shelterplads hos FDF i Øster Hurup. Dermed måtte både FDF’erne og de mange andre brugere give afkald på stedet, hvor to shelters brændte ned, og hvor branden også gjorde kål på flere andre installationer. Heldigvis var FDF’erne godt forsikrede, og en genetablering kom relativt hurtigt i gang. To nye shelters blev bygget.

Bålplads, bænke og andet inventar blev genskabt, og i lørdags kunne FDF’erne så holde indvielse af den nye shelterplads i den såkaldte FDF-skov. Det foregik efter alle kunstens regler med taler, festivitas og lune pølser på grillen. Formand Anja Zaar Bundgaard bød velkommen, inden snoren blev klippet og de fremmødte kunne tage de reetablerede rammer i øjesyn. Ganske mange var mødt op til seancen, hvor der også var arrangeret et lille løb i skoven.

Nye Shelter FDF Oster Hurup Det Gode Liv 2
Nye Shelter FDF Oster Hurup Det Gode Liv 3

– Vi er rigtig glade for, at vi nu igen har en brugbar shelterplads, siger Anja Zaar Bundgaard.

– Hos FDF bruger vi ofte pladsen til diverse aktiviteter. Den er ligeledes meget benyttet af vandrere, cykelturister og lignende, som helt gratis kan overnatte på pladsen, tilføjer formanden.

Hun takker desuden lokalsamfundet for opbakningen.

– Både borgere og erhvervsliv har hjulpet os, og lige nu er vi ved at samle et hold af frivillige, der skal hjælpe med den fremtidige vedligeholdelse af pladsen. Og så håber vi selvfølgelig, at vi fremover undgår naturbrande på stedet. Heldigvis skete der kun materiel skade i fjor, men det var alligevel en barsk oplevelse, konstaterer Anja Zaar Bundgaard.